رنگ ساختمانی

رنگ ساختمانی

این نوع از رنگ های ساختمانی همان طور که از نامش پیداست، برای رنگ آمیزی نمای داخلی وهمچنین نمای خارجی ساختمان می باشد. بهترین و کم هزینه ترین راه برای تغییرخانه رنگ آمیزی آن است با رنگ زدن دیوار های خانه شما به آن خانه و دیوار ها جان می بخشید. رنگ های روغنی نیز دراین مطلب به صورت کامل بررسی می شوند شاید برای شما نیز این موضوع اهمیت داشته باشد.

شرکت رنگ فرنام ارائه دهنده برترین رنگ های صنعتی، ترافیکی و ساختمانی.

 

آیا زیبایی این تصویر، بدون رنگ دیوار بسیار کمتر نمیشد؟
آیا زیبایی این تصویر، بدون رنگ دیوار بسیار کمتر نمیشد؟

انواع رنگ های ساختمانی

 

به طور کلی رنگ های ساختمانی به دو دسته کلی تقسیم می گردند که نوع اول رنگ های معمولی و نوع دوم رنگ های طرح دار هستند (بلکا و پتینه).

 

  • رنگ روغنی یا آلکاییدی (آلکیدی)

 

    1. رنگ روغنی یا آلکاییدی براق

این نوع از رنگ روغنی پوشش خوبی دارد و برای تمامی دیوار ها و وسائل آهنی مانند پنجره ، چهارچوب در و … می توان از آن استفاده کرد. همچنین ماندگاری این نوع رنگ ها نیز بسیار بالا می باشد و علاوه بر این نوع رنگ قابل شست و شو نیز می باشد. از این نوع رنگ روغنی براق می توان برای فضاهایی که به روشنایی بیشتری احتیاج دارند استفاده کرد(هال، پذیرایی و …) زیرا براق بودن این نوع رنگ به انعکاس نور آن کمک بسیار زیادی می کند.

 

                      2. مات و نیمه مات

در نگاه اول شما تفاوت زیادی در رنگ روغنی یا آلکاییدی مات و نیمه مات ملاحظه نمی کنید، اما تفاوت آنها در منعکس کردن نور می باشد. رنگ روغنی نیمه مات نور بیشتری را نسبت به مات انعکاس می دهد و این در حالی است که در رنگ روغنی مات هیچ گونه انعکاس نور رخ نمی دهد. یکی از ویژگی های خوب رنگ مات پمهان کردن ایرادات گچ کاری دیوار می باشد. اما یکی از ایرادات آن عدم قابلیت شست و شو و باقی ماندن اثر لکه بر روی آن است.

 

رنگ آمیزی خلاقانه دیوار اتاق خواب با رنگ روغنی
رنگ آمیزی خلاقانه دیوار اتاق خواب با رنگ روغنی

به طور کلی این نوع از رنگ یکی از قدیمی ترین رنگ هاییست که در صنعت رنگ آمیزی ساختمانی استفاده می شود و دارای انواع براق، مات و نیمه مات می باشد. این نوع از رنگ انتخاب بسیار مناسبی برای رنگ آمیزی دیوار های ساختمان می باشد. که هزینه اجرای رنگ روغنی نیز برای هر متر مربع بین 6 تا 15 هزار تومان می باشد.

 

 

  • رنگ پلاستیک

از مزایای این نوع از رنگ می توان به پوشاندن عیب های سقف به دلیل مات بودن رنگ، سرعت خشک شدن و سهولت در رنگ آمیزی، حل شدن در آب بدون نیاز به حلال اشاره کرد و همچنین از معایب آن هم غیر قابل شست و شو بودن آن و غیر قابل استفاده بودن بر روی سطوح آهنی مانند پنجره ها و … اشاره کرد. هزینه استفاده از این نوع رنگ برای هر متر مربع بین 4 تا 11 هزار تومان می باشد.

این نوع از رنگ های ساختمانی بیشتر برای پوشش دادن و رنگ آمیزی سقف استفاده می شود و غیر قابل شست و شو می باشد.

 

 

  • رنگ اکریلیک یا لاتکسی

تنوع رنگ و کیفیت بالا از شاخصه های مهم رنگ اکریلیت یا لاتکسی است و بیشتر از این نوع رنگ برای طرح دادن به دیوار می باشد.  از طرفی جزء رنگ‌های انعطاف‌پذیر است و شما می‌توانید بر روی هر سطحی آن را اجرا کنید. همچنین این نوع رنگ بر پایه آب می باشند و نفت در آن ها به کار نرفته است در نتیجه انتخاب برخی افراد برای رنگ آمیزی این نوع رنگ ها می باشند.

رنگ اکریلیک هم مانند رنگ روغنی انواع مختلفی دارد و به سه دسته براق، نیمه مات و مات تقسیم می‌شود و بیشتر برای دیوارهای اتاق خواب و هال خصوصی اجرا می‌شود. از مزایای رنگ اکریلیک می‌توان به قابل شست و شو بودن آن نیز اشاره کرد. همچنین هزینه اجرای این نوع از رنگ ساختمانی برای هر متر مربع بین 6 تا 12 هزار تومان است.

 

  • رنگ بلکا

همان‌طور که می‌دانید یکی از مزایای رنگ کردن دیوارهای داخلی، مقرون به صرفه بودن آن نسبت به کاغذ دیواری است. یکی از انواع رنگ سلولزی و مقرون به صرفه که امروزه برای پوشش بسیاری از دیوارهای تزئینی یا داخلی و حتی فضاهای درمانی مانند بیمارستان‌ها استفاده می‌شود رنگ بلکا است که از خود طرح نیز دارد و می‌توان برای تمام فضاهای خانه حتی حمام نیز از این رنگ استفاده کرد اما به علت بافت سلولزی که دارد در فضای باز نمی‌توان از آن استفاده کرد زیرا ممکن است در اثر تغییر شرایط آب و هوایی و تابش نور خورشید آسیب ببیند.

رنگ بلکا بر روی گچ، خاک گچ، چوب، فلز، رنگ روغن، سیمان، شیشه و… اجرا می‌شود و مزیت‌های بسیار زیادی دارد.

 

مزایا

  1. بدون بو بودن
  2. قابلیت شست و شو
  3. مقاوم در برابر ضربه و آتش
  4. کاهش انعکاس نور و صدا
  5. عایق حرارت و صوت
  6. بدون نیاز به زیر ساخت

 

 

  • رنگ پتینه

هنر پتینه کاری یکی از هنرهای بسیار زیبای ایرانیان است که با استفاده از آن می‌توانید خانه‌تان را تبدیل به یک اثر هنری کنید. شاید در ذهن بسیاری از افراد پتینه کاری با عنوان کهنه کاری حک شده باشد اما در واقع اینگونه نیست. درست است که پتینه کاری در اصل به عنوان یک هنر ایتالیایی شناخته شده است اما ذوق و هنر ایرانیان سبب شده تا سبک منحصر به فردی در این هنر ایجاد شود. امروزه در بسیاری از مکان‌های عمومی و یا فضای خانه یک دیوار هنرمندانه توسط معمار اجرا می‌شود که بر روی آن هنر پتیه کاری به چشم می‌خورد.

 

رنگ روغنی, رنگ ساختمانی, رنگ آلکاییدی
رنگ ساختمانی پتینه بسیار خلاقانه و زیبا

 

 

میشه رنگ پلاستیک را روی رنگ روغنی اجرا کرد؟

جواب این سوال بله است، شما میتوانید رنگ پلاستیک را بر روی رنگ روغنی اجرا کنید اما برای این کار باید یک سری اصول و زیر ساخت و قواعد خاصی را رعایت کنید. زیرسازی هایی مانند پاک کردن آلودگی ها و تمیز کردن دیوار ها، همچنین باید مطمئن شوید که هیچ فرورفتگی و یا شکافی بر روی دیوار وجود ندارد و در صورتی که هر نقصی بر روی دیوار است را باید با بتونه پلاستیکی صاف کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *