رنگ دریایی

رنگ دریایی

رنگ های دریایی یک نوعی از پوششی است که بر روی سازه های دریایی مانند کشتی، اسکله، سکو های نفتی و غیره استفاده می گردد. این نوع از رنگ ها برای شرایط سخت آب و هوایی و غوطه ور بودن در آب ساخته شده اند. به همین دلیل پوشش های مورد استفاده باید بیشترین مقاومت را نسبت به آزمایش مه نمکی، در تماس بودن مداوم با آب دریا و مواد شیمیایی داشته باشند و در عین حال زیبایی خود را حفظ کنند. با رنگ فرنام همراه باشید.

 

دلایل استفاده از رنگ دریایی

این رنگ نیز مانند تمامی رنگ های دیگر ویژگی های خاص خود را دارا می باشد. در ادامه دلیل استفاده از این نوع رنگ را ملاحظه خواهید کرد.

  • افزایش مقاومت سایشی عرشه کشتی ها

  • جلوگیری از خزه گرفتگی کشتی ها که در نتیجه باعث کاهش مصرف سوخت می گردد

  • افزایش زیبایی بصری سازه ها و کشتی ها

  • حفاظت سازه های فلزی در مقابل خرابی حاصل از خوردگی و سایر موارد

  • ایجاد پوشش های با قدرت دی الکتریک بالا مورد استفاده برای حفاظت کاتدی موثر

  • حفاظت بدنه کشتی در مقابل آب و رسوبات در دریا

 

 

رنگ آمیزی کشتی با رنگ دریایی فرنام
رنگ آمیزی کشتی با رنگ دریایی فرنام

انواع رنگ های دریایی

 

 

پوشش های ضد خزه گرفتگی

برای تولید و ساخت این نوع از رنگ ضد خزه برای رنگ بدنه کشتی از رزین طبیعی (گام روزین) و خزه کش استفاده می گردد که در نتیجه باعث جلوگیری نشستن دوباره خزه ها بر روی قسمت زیرین کشتی شود. این نوع از پوشش بر روی سطح زیر آب خور کشتی استفاده می شود زیرا بیشتر خزه ها در آن جا جای خوش میکنند. خزه ها با چسبیدن به کشتی ها و سازه های دریایی اعم از اسکله ها، کشتی ها و سکو های نفتی باعث ایجاد و افزایش اصطحکاک با آب شده و هزینه های سوخت و … بالا می رود و باعث کاهش سرعت کشتی می گردد.

 

خزه گرفتگی چیست؟!

خزه گرفتگی واژه ای است به معنای رویش جانداران دریایی بر روی اجسامی که در آب دریا غوطه ور هستند. این موجودات به دو دسته گیاهی و جانوری تقسیم می شوند. موجودات گیاهی که توسط هاگهای خیلی ریز انتشار می یابند و به راحتی به سطح، چسبیده و رشد می نمایند، نیاز به نور دارند بنابراین به سطوح بالایی بدنه کشتی می چسبند. معروف ترین این گیاهان انترومورفا می باشد که از جمله خزه های دریایی هستند که دارای ریشه های لوله ای شکل بلند بوده و در زمانی که شرایط برای آنها مناسب باشد به سرعت رشد ی کنند. اگر از چسبندگی این خزه ها به بدنه کشتی جلوگیری نشود، در طی چند ساعت به سختی به بدنه کشتی می چسبند. موجودات آبزی که قادرند خود را به بدنه کشتی بچسبانند عبارتند از: بارنیکل ها ، صدف هاف کرم های پهن، جانوران مرجانی، نرم تنان دریایی و اسفنج ها.

مشهورترین این جانداران بارنیکل ها هستند. این جانداران برای رشد خود به نور نیاز ندارند و از این رو می توانند در تمام قسمت های کشتی که در آب غوطه ور است، به حیلت خود ادامه دهند. این بارنیکل ها پس از حدود 48 ساعت به سختی به بدنه کشتی می چسبند. اجتماع خزه ها در آبهای گرم سریعتر از آبهای سرد صورت می پذیرد. در مورد کشی هایی که در لنگرگاه متوقف هستند، سرعت خزهگرفتگی بیشتر از زمانی است که این کشتی ها در حال حرکت می باشند. هرچه سرعت کشتی بیشتر باشد سرعت خزه گرفتگی کمتر است. چرا که سرعت زیاد کشتی به جانداران دریایی اجازه نمی دهد تا براحتی خود را به بدنه بچسبانند.

 

پوشش‌ های ضدخوردگی

دریاها به دلیل شرایط آب و هوایی خاص،جزء خورنده ترین محیط‌ها به حساب می‌آیند.از این رو برای جلوگیری از خوردگی کشتی‌ها پوشش‌های ضدخوردگی تولید شدند تا این خوردگی را کاهش دهند.خوردگی در واقع یک واکنش الکتروشیمیایی است که طی آن فلز دچار تخریب خواهد شد.بنابراین پوشش‌های خوردگی طی مکانیسم‌هایی (سدشوندگی،حفاظت کاتدی و…) در این واکنش‌ها اخلال ایجاد می‌کنند.

 

پوشش های خزه جدا

این پوشش‌ها باعث می‌شوند تا خزه‌ها و بارناکل‌ها که پیشتر توضیح داده شد به سختی بتوانند به سطح بدنه کشتی‌ها در زیر خط آبخور بچسند. در واقع این پوشش‌ها به دلیل انرژی سطحی پایین دارای خاصیت آبگریزی بوده و خزه‌ها امکان چسبیدن به بدنه را از دست خواهند داد.

رنگ‌های دریایی ضدخزه با این مکانیزم دارای کارایی بالاتر و بروزتر هستند.نتایج تحقیقات محققین نشان داده است که چسبندگی خزه‌ها بر روی سطح تحت تاثیر دو پارامتر اساسی کشش سطحی و مدول الاستیک می‌باشد.

 

پوشش‌های خود صیقل‌شونده

در این گروه ترکیبات بایوساید با مولکول‌های پلیمری بایندر، پیوند شیمیایی برقرار می‌کند. این رنگ‌ها به محض تماس با آب بایوسایدها را آزاد می‌کنند و به دلیل آزاد شدن لایه پلیمری،پوشش مجددا تمیز و صیقلی باقی خواهد ماند. در این نوع پوشش‌های ضد خزه ،رزین موجود در رنگ با خزه‌کش پیوند برقرار کرده و به محض تماس با آب، خزه کش آزاد  می‌گردد.مکانیزم عملکرد این نوع از پوشش ها شبیه به رزین محلول-خزه‌کش محلول است با این تفاوت که با هم پیوند شیمیایی برقرار کرده‌اند.لایه آزاد شده از سطح باعث می‌شود تا بدنه شناور همواره صاف و صیقلی بماند.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *