رنگ ترافیکی

رنگ های ترافیکی

با ورود خودرو ها به زندگی انسان، حمل و نقل بسیار تغییر کرد. یکی از مهمترین ابزارها برای برقراری ایمنی در راه‌،استفاده از رنگ ‌های ترافیکی می‌باشد؛ رنگ ‌های ترافیکی به جهت تعیین محدوده‌‌های خاص تردد برای استفاده‌کنندگان از راه‌ و همچنین کاهش مخاطرات ناشی از حوادث رانندگی،جایگاه ویژه‌ای در میان انواع رنگ‌ ها پیدا کرده‌اند. با شرکت رنگ فرنام همراه باشید تا با انواع و روش های اجرای رنگ های ترافیکی آشنا شوید.

 

ویژگی رنگ های ترافیکی

این رنگ ها نیز مانند تمامی انوع رنگ های دیگر ویژگی های خاص خودش را دارد که این نوع از رنگ را مناسب ترین برای انجام این کار می نماید

 

  1. مقاومت سایشی بالا
  2. مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی
  3. چسبندگی خوب به آسفالت و بتن
  4. دانه بندی مناسب
  5. عدم تغییر فام با تابش نور خورشید
  6. سرعت خشک شدن بالا
  7. درخشندگی و بازتاب نور در شب
  8. مشخص کردن حدود راه

 

 

انواع کلی رنگ های ترافیکی

به طور کلی رنگ های ترافیکی به دو دسته بندی تقسیم می گردد.

 

  1. رنگ های ترافیکی سرد

برای ترکیب و مخلوط کردن اجزای رنگ و اعمال آن ها نیازی به دما های بالا نیست و می شود به صورت “سرد” آن را انجام داد.

 

  1. رنگ های ترافیکی گرم

در این نوع رنگ برای ترکیب و ساخت فیلم رنگ باید دمای اجزا را تا میزان مشخصی افزایش داد و سپس بر روی آسفالت و … استفاده کرد.

 

 

 

انواع رنگ های ترافیکی سرد

  • رنگ سرد کلروکائوچو

 

رنگ­های ترافیک بر پایه رزین کائوچوی طبیعی کلرینه شده سیستم ­هایی هستند که با تغییر در ماده­ی پایه برای افزایش دوام و ماندگاری به کار می­ روند، این ماده از سال 1966 در دسترس بوده و امروزه بسیار پر مصرف است. این نوع رنگ ترافیکی، از رزین ­های آلکیدی که با نوع خاصی از اسیدهای چرب و یا الکید بلند روغن که نسبت 1 به 5 با رزین کلروکائوچو اصلاح ساخته شده­ اند، علاوه بر جزء رزینی مقدار مناسبی از نرم کننده و خشک کن­ ها بر حسب نوع فام رنگی پیگمنت و فیلر در ترکیب آنها وجود دارد.

رنگ ­های ترافیکی بر پایه رزین کائوچوی طبیعی کلرینه شده پس از خشک شدن سخت و شکننده می­ شوند و دارای ثبات سایشی بسیار پایینی هستند، در مقایسه با الکیدهای اصلاح شده به کارگیری و اجرای رنگ­های کلروکائچو به علّت زمان خشک شدن نسبتاً طولانی در نواحی با حجم ترافیک بالا یا دارای ترافیک پیچیده غیر عملی می­باشد، به علّت دوام ضعیف و مشکلات زیست محیطی ناشی از رهاسازی حلال در محیط از این نوع سیستم کمتر در خط کشی­های محوری جاده­ها استفاده می­شود.

 

این رنگ بر پایه رزین‌های آکریلیک ترموست بوده و به وسیله هاردنرهای پراکساید پخت می‌گردد.در هنگام اختلاط اجزاء در زمان اعمال، به دلیل واکنش‌های شیمیایی دما افزایش می‌یابد و از این نوع رنگ برای خط‌کشی خطوط عابر پیاده و کانال‌های عبور و مرور، خطوط حاشیه بزرگراه‌ها و هم‌ چنین علائم هشدار برای دست انداز ها با ضخامت حدودا 2 میل استفاده می‌شود.

 

  • رنگ سرد اکریلیک ترموپلاست

فرمولاسیون رنگ های ترافیکی بر پایه رزین­ های آکرلیک پایه حلالی با نام ترمو پلاستیک سرد شناخته می­شود که بسیار مشابه با فرمولاسیون رنگ­های آکرلیکی مورد مصرف در صنایع ساختمانی است. مشخصات فنی رنگ­ های ترافیکی آکرلیکی سرد در استاندارد ملّی ایران به شماره 3758 آورده شده است. سرعت بالای خشک شدن، مقاومت شیمیایی خوب، چقرمگی مناسب، چسبندگی مناسب روی سطح رنگ­های قدیمی و کچی شده و پایداری نوری بالا از جمله ویژگی­ های رنگ ترافیکی پایه آکرلیکی است.

استفاده بیشتر این رنگ ها در برای خط کشی داخل شهر و خط های ممتد بین شهری می باشد.

 

انواع رنگ های ترافیکی گرم

این رنگ برپایه رزین‌های هیدروکربنی(پترورزین هایی همچون C5) و آلکیدی که به شکل پودر هستند،می‌باشد.رنگ ترافیک گرم برای آزادراه‌ها و مسیرهای پرحجم مناسب می‌باشد،زیرا سرعت خشک شدن این نوع از رنگ‌ها بالاست.از ویژگی‌های این رنگ چسبندگی زیاد و خواص مکانیکی – فیزیکی خوب است و می‌تواند در ضخامت های نسبتا بالا(500 تا 3000 میکرون) اجرا شود.

 

  • رنگ­ ترموپلاستیک گرم

بیش از 30 سال است که جستجو برای یافتن مواد خط کشی بسیار بادوام به عنوان جایگزین رنگ سرد معمولی ادامه دارد. این نوع مواد از آلریگیت ­ها، پیگمنت ­ها، پیونده، دانه­ های شیش ه­ای و اکستندرها تشکیل شده ­اند و در اثر حرارت نرم شده و به محض سرد شدن سخت می­شوند.

با وجود اینکه هزینه خط کشی­ های گرم حدود دو تا سه برابر هزینه رنگ سرد است امّا به دلیل دوام زیاد با صرفه است. تفاوت­ رنگ­ های گرم و سرد برگشت پذیری رنگ­ های گرم می اشد که واکنش آنها اگر دوباره پس از تشکیل فیلم خشک تا دمای مورد نظر حرارت داده شوند دوباره ذوب شده و مایع می شوند و توجه داشته باشید که روش های اجرای رنگ های ترافیکی در این نوع رنگ کمی متفاوت است.

به طور کلی از یه نوع رزین : 1- رزین­های الکیدی 2- هیدرو کربنی و 3- اپوکسی در تولید رنگ­های ترموپلاستیک گرم استفاده می­شود.

 

 

اطلاعات:

فام: فام رایج ترافیکی
دانسیته: 1/8-2/3gr/cm^3(دما 25)
نقطه نرمی: 90C
مقاومت در برابر 100 دور سایش: حداکثر 100 میلی گرم
مقاومت در برابر جاری شدن: حداکثر 20 درصد
چسبندگی به تایر: حداکثر 2 دقیقه
بازتاب رنگ سفید(تحت زاویه 45 و 0 درجه): 80-90 درصد

 

 

 

رنگ ترافیکی سرد تک جزئی

 

 

روش های اجرای رنگ های ترافیکی

 

  1. دستی

 

این یکی از روش های سنتی و مرسوم اجرای رنگ های ترافیکی قدیمی است که با کاردک و غلطک برای اجرا به روش دستی استفاده می گردد.

 

  1. اسپری

 

یکی از پرکاربردترین روش‌ها در اعمال رنگ‌های ترافیکی،روش اسپری است.در این روش با استفاده از ماشین‌آلات خاص رنگ را بر روی سطح اسپری می‌کنند.ضخامت رنگ اعمالی در این روش خیلی بالا نیست.

 

  1. اسکرید

 

در این روش رنگ مخلوط مذاب بر روی سطح به طور یکنواخت اعمال می‌شود.زمان خشک شدن در این روش کوتاه بوده و علاوه بر چسبندگی خوب به زیرآیند،قابلیت اعمال با ضخامت‌های بالا را نیز دارد

 

  1. اکستروژن

 

در این روش نیز رنگ مخلوط شده در پیش گرم‌کن‌هایی حرارت داده می‌شوند تا به دمای مذاب برسند.سپس به وسیله ماشین‌های مخصوص بر روی زیرآیند پرایمرخورده برای خطوط منقطع حاشیه راه اعمال می‌گردد.

 

نوارهای پیش ساخته وعلائم برجسته روسازی

نوارهای پلاستیک سرد مخصوص خط­کشی راه ها به صورت نوارهای طویل در عرض­های متفاوت به فام های رنگی مختلف از قبیل سفید و زرد با ابعاد گوناگون عرضه می­شوند . کلیه نوارهای پیش ساخته که عمر بالای یک سال داشته باشند نوار پیش ساخته ترافیکی بادوام گویند.

 

 

  • آماده سازی سطح

 

آلودگی های مختلف شامل گرد و غبار، چربی، روغن و دوده و عوارض ناشی از سایش لاستیک وسایل نقلیه و سایر آلودگی های موجود روی سطح جاده ها و خیابان ها هستند. که عمدتاً ناشی از تراکم رفت آمد وسایل نقلیه سواری و باری است؛ مانع از چسبندگی کامل رنگ به سطح شده و به دوام و عمر خط کشی آسیب وارد می نماید.

 

قبل از اجرای خط کشی، سطح جاده را در امتداد مسیر خط کشی با استفاده از عملیات شستشو با جریان پر فشار آب و یا با استفاده از سیستم های فرچه با جریان هوای فشرده تمیز وآماده رنگ آمیزی نمایید در صورت عدم امکان آماده سازی سطح به روش فوق، اجرای رنگ آمیزی در فصل مناسب و پس از دوره های بارندگی که سطح جاده ها بطور طبیعی تمیز و شستشو شده اند توصیه می شود در مورد سطوح بتونی نیز حصول اطمینان از تمیز و خشک بودن سطح ضروری است.

در صورتی که سطح قبلاً رنگ آمیزی شده است پاکسازی رنگ های قدیمی که چسبندگی خود را از دست داده اند نیز از اهمیت ویژه برخوردار است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *